Led Nedir?

LED’ler yüksek enerji tasarrufuna sahiptir. Diğer aydınlatma yöntemlerine göre %90’a varan enerji tasarrufu sağlamaktadırlar. Ayrıca LED’ler aydınlatma dışında da kullanılmaktadır.

LED’ler çalışırken çevreye klasik ampuller kadar sıcaklık yaymazlar. Soğuk çalışma hem verimlilik hem de güvenlik açısından oldukça önemlidir. LED’lerin bu özellikleri ile teknoloji alanında kullanımı artmıştır.

LED’ler en uzun süre ışık ömrü olan yapılardan biridir. Uzun ömür 50.000 saat’den fazladır. Hatta 100.000 saat üzerine çıkan LED teknolojiler bulunmaktadır.

LED’lerin basit yapıları ve uzun ömürleri sayesinde bakım , onarım gibi insan emeği gerektiren giderleri yoktur. Sık ışık bakımını ortadan kaldırır.

LED’ler ömürlerini tamamladıktan sonra çevreye verdikleri zarar bir çok aydınlatma ürününe göre çok daha azdır. LED’ler içlerinde Cıva içermezler – UV ışınları yok veya yok denecek kadar azdır.

LED’ler aydınlatma ‘da kullanıldığı kadar renklendirmede de kullanılmaktadır. Doğru renk oluşturma konusunda oldukça başarıdırlar. Bu yüzden Monitörler ekranlar ve projeksiyonlarda LED teknolojiler kullanılmaktadır.

LED’lerin bir çok diğer aydınlatma ürününe göre daha az göz yorgunluğu ve baş ağrısı oluşturduğu düşünülmektedir. Göz yorgunluğunu azaltın

LED’lerde bir Balast gerekmez. Bir çok aydınlatma sisteminde var olan vızıltı veya titreme LED aydınlatmada ve LED teknolojilerde rastlanmaz

LED’ler çok minik yapıda olup Geri dönüştürülebilir malzemelerden yapılmıştır.

 

Detaylar için www.mutel.com.tr web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir