LED Lambaların ve Aydınlatma Ürünlerinin Avantajları

LED  ve LED teknolojileri günümüzde geleneksel ampullerin yerini aldı ve kullanım oranı her geçen gün artmakta. LED teknolojisi aydınlatma dışında da çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. LED Lambalar uzun ömürlü olduğu için tercih sebebidir.

LED Lambaların Ömürleri

LED lambaların ömürleri oldukça yüksektir. Normal şartlarda 100.000 saate kadar sorunsuz çalışabilen LED’ler, aydınlatma sektöründe 50.000 saate kadar kullanım süresi sunabilmektedir.

Tasarruf Amaçlı LED Lamba Kullanımı

LED lamba ve aydınlatma elemanları klasik aydınlatma ürünlerine göre %50 -%90’a kadar varılan tasarruf sağlamaktadır. Bu yüzden de enerji uzmanları her zaman led ürünleri önermektedir. Aynı ışık değerlerini veren ampul veya armatürlerin montajı için duyulan kablo ve tesisat maliyetlerini %25 – %75 arası oranlarda düşürmektedir.

Bakım ve Onarım

LED lambalar genellikle ekonomik ömürleri bittiklerinde kullanılamazlar. Basit bir yapıya sahiptirler Bir bakım ve onarım ihtiyacı yoktur.

 

LED Montaj

LED lambalar diğer aydınlatma ürünleri ile benzer şekilde montaj edilebilirler. Endüstriyel ürünlerde ise profesyonel destek gerekmektedir.E27 ,E40 , GU5,3 gibi standart duylara , armatürler uygun olması durumunda LED ampulleri takılabilir.
Son kullanıcılar için üretilmiş ürünlerin çoğu, montaj için ek aparata gerektirmez.

LED Aydınlatmanın Çevre Açısından Önemi

Aydınlatma için çevreye zararlı cıva, sodyum ve benzeri kimyasal maddeler tüketmez. LED lambalar uzun ömürlüdür. Düşük enerji tüketimine sahiptirler.

LED Lambaların Verimi

Kullanılan enerjinin %90’dan fazlasını ışığa dönüştürür. Örneğin bu oran floresan lambalarda %40 civarındadır.
Bu sebeple, özellikle yoğun klima kullanımı bulunan, alışveriş merkezleri, soğuk hava depoları, mobilya mağazaları gibi kapalı mekanlarda, LED ürün kullanımından kaynaklanan sıcaklık azalışı nedeniyle, klimadan da çok önemli seviyelerde tasarruf sağlanmaktadır.

Sorunlara Karşı Dayanıklılık

Voltaj değişimlerine karşı, hassasiyeti çok düşüktür.
Hareketli parçalara sahip değildirler. Bu nedenle sarsıntılara ve darbelere karşı dayanıklıdırlar.
Diğer lambalara göre, suya ve neme karşı daha dayanıklıdırlar.

 

Tüm ürünlerimiz için www.mutel.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir