LED Lamba Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

LED Lambalarda Renk Sıcaklığı

LED Ampul alırken dikkat etmemiz gereken en önemli konulardan biri renk sıcaklığıdır. Renk sıcaklığı ampulü kuracağımız yaşam alanı veya ofis alanı hatta dış alanlarda farklılaşmaktadır. Konutlarda genellikle 2700K ve 3500K arası sıcaklık değeri kullanılır. Bu aralık sıcak beyaz olarak adlandırılır. Halk arasında gün ışığı da denilmektedir. Evlerde yorucu olmayan bir ortam oluşturmanıza yardımcı olur.

LED Lambalarda Verim

LED lamba almandan önce dikkat etmeniz gereken konulardan birisi lambanın verimliliğidir. Bunu sadece watt cinsinden hesaplamamak gerekir. Etkinlik faktörü terimi bu konuda oldukça önemlidir. Etkinlik faktörü Lümen değerinin watt cinsinden güce bölünmesiyle elde edilir. Yani watt başına ne kadar ışık verdiğini belirtir. Eğer gerçekten verimli bir aydınlatma ile enerji tasarrufu sağlamak istiyorsanız, yüksek etkinlik faktörüne sahip LED lambaları tercih etmelisiniz. Çünkü bu lambalar daha ekonomik bir seçim olacaktır.

LED Lambalarda LÜMEN

Verim’de incelediğimiz konu aslında LÜMEN’de de geçerlidir. Biz genellikle WATT ı lamba seçerken tek kriter olarak seçeriz ancak bu doğru değildir. Genellikle ilişkili de olsa bizim için o lamandan ne kadar ışık süzmesi alacağımız önemlidir. Bu Işık miktarı da LÜMEN ile hesaplanmaktadır. LED alanında yapılan çalışmalarda aynı watt değerinde daha fazla lümen almayı hedeflemektedir.

LED Lambaların Ömrü

LED lambalar genellikle 50.000 saat üzeri çalışmaktadır. Ancak 100.000 saat sınırlarına dayanmış bir çok LED lamba markası bulunmaktadır. HEM montaj hem de verimlilik ve ekonomik ölçütler göz önüne alındığında LED lambaların ömürleri , LED almadan önce dikkat etmemiz gereken konulardan biridir.

Tüm Ürünlerimiz için www.mutel.com.tr adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir