LED Aydınlatmanın Faydaları

Endüstriyel led aydınlatma faydaları, geleneksel aydınlatmalara kıyasla avantajları ve geleceği üzerine ileri okuma notları.

Endüstriyel LED aydınlatma temel olarak çalışma alanını aydınlatmak için kullanılır. Halojen ve HPS lambaların, tüm dünyadaki insanları işyerlerinde LED ışık kullanmaya zorlayan bazı dezavantajları olduğu görülmüştür. Halojen ve HPS aydınlatma sisteminin bazı dezavantajları aşağıda verilmiştir:

  • En büyük dezavantajı, bu ışıkların çok fazla elektrik tüketmesi ve bu da aydınlatma sistemine harcanan para miktarını otomatik olarak artırmasıdır.
  • Tüm bu aydınlatma sistemleri en fazla 2 yıl kullanılabildikleri için kullanım süreleri kısadır.
  • Bu sistemler, aynı zamanda çok fazla zaman kaybına neden olan gecikmeli bir başlatma sağlar.
  • Özellikle Halojen aydınlatma sistemi, zaman zaman tehlikeli olabilecek çok fazla ısı üretir.

LED, temel olarak ışık yayan diyot anlamına gelir ve herhangi bir hareketli parça içermeyen katı hal aydınlatması olarak da bilinir. LED aydınlatma teknolojisi, icadından bu yana bir keşif olmuştur ve dünyanın her yerindeki şirketlerin ve insanların LED teknolojisini diğer aydınlatma sistemlerine tercih etmelerinin nedeni budur. LED ışıkları takmanın ne kadar faydalı olabileceğini bilmek istiyorsanız, aşağıdaki faydaları okuyun:

LED ışıkların en büyük faydası, çok fazla elektrik tasarrufu sağlamasıdır. LED aydınlatmanın enerji verimli aydınlatma olarak da bilinmesinin tek nedeni budur. Bu aydınlatma sistemi aslında %50’ye varan elektrik tasarrufu sağlayabilir ve bu da fiyatları daha da düşürür.

LED aydınlatma ayrıca endüstriyel amaç için büyük bir fayda olan daha uzun bir kullanım ömrü sağlar.

Ayrıca başlama zamanı – başlatma süresi oldukça düşüktür, bu da maksimum enerji kullanımını sağlar.

Bu ışıklar da fazla ısı üretmez ve bu nedenle soğuk hava depolarını aydınlatmak için de kullanılır.

LED endüstriyel ışıklar, tamamen çevre dostu ve kullanımı güvenli kılan herhangi bir kurşun veya cıva biçimi içermez.

LED aydınlatma sisteminin eski aydınlatma yöntemlerine göre birçok avantajı vardır ve önümüzdeki zamanlarda LED aydınlatmanın giderek daha fazla kullanıldığını görürseniz şaşırmayınız.

Led lamba ürünlerimiz için www.mutel.com.tr adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

Led Nedir?

LED’ler yüksek enerji tasarrufuna sahiptir. Diğer aydınlatma yöntemlerine göre %90’a varan enerji tasarrufu sağlamaktadırlar. Ayrıca LED’ler aydınlatma dışında…