Peyzaj Aydınlatma > Bir Aydınlatma Endüstrisi

Pejzaj aydınlatma endüstrisi, aydınlatma tasarımı ve alanlara estetik açısından kattığı değerler üzerine ileri okuma notları.

1950’lerin ortalarında – yarım yüzyıldan fazla bir süre önce, Dwight D. Eisenhower, bir açık hava partisi için aydınlatma sağlamak üzere yenilikçi bir yerel elektrikçi olan Bill Locklin ile temasa geçti. Bill, traktör farlarını kahve kutularına yerleştirerek ve 12 voltluk bir araba aküsüne bağlayarak geleceğin başkanı için arzu edilen aydınlatma efektlerini yarattı. İşte! Alçak gerilim peyzaj aydınlatma endüstrisi doğdu. O zamandan beri, peyzaj aydınlatma ürünlerinin evrimi çok geniş ve çeşitli olmuştur.

Bu özel armatürler ve ekipmanlar, köşedeki ev geliştirme mağazasında bulunan hafif plastik transformatörlü, ucuz, neredeyse tek kullanımlık plastik aydınlatma kitlerinden pirinç, bakır, paslanmaz çelik gibi dayanıklı ve uzun ömürlü malzemelerden yapılmış çok yüksek kaliteli ticari sınıf armatürlere kadar çeşitlilik gösterir. Müteahhitler ve uzman aydınlatma tasarımcıları tarafından kullanılan profesyonel çoklu kademe transformatörlerine sahip denizcilik sınıfı alüminyum armatürler de buna örnektir. Aydınlatma tasarımının kendisi de, endüstriyi bir dekor özelliği ve bir güvenlik işlevi olarak peyzaj aydınlatmasının artan farkındalığına yönlendirmek için, işlevi ve sanatı bir araya getiren özel bir alan haline geldi. Düzgün yürütülen aydınlatma tasarımları, mülke güvenlik ve ambiyans ekleme amaçlarını gerçekleştirmek için çok çeşitli teknikler kullanır.

Her tasarım, hizmet verilen müşteri kadar benzersiz olmalıdır. Bu tekniklerin bazıları, Joe Homeowner tarafından aşırı kullanılan “uçak pisti” tarzında kaldırım işaretlemeyi veya yolu aydınlatmak için veya aynı amacı gerçekleştirmek için ağaçlardan ay ışığı gibi daha sanatsal efektleri içerebilir. Profesyonel tasarımcı, bir sanat eseri veya belirli bir ağacı öne çıkarmak için aydınlatma, silüetleme ve spot aydınlatma ile oluşturulan ışık davranışı hakkında daha fazla bilgiye sahiptir; veya duvarları kullanarak ilginç bir doku veya duvar rengini vurgulayabilir. Yükseklikteki değişiklikler, gözü ışığın kaynağına çekmek yerine adımı vurgulamak için tasarlanmış armatürler kullanılarak, ışıkla daha etkili bir şekilde gösterilebilir.

Günümüzün profesyonel aydınlatma tasarımcıları, konut ve ticari dış mekanlara güvenlik ve güzellik unsurları eklemek için olasılıkları neredeyse sınırsız hale getiren birçok farklı ışın yayılımına sahip yüzlerce farklı lamba (ampul) kullanan binlerce farklı armatüre sahiptir. Bir geçit boyunca ışığı yayan küçük bir lambaya sahip dekoratif bir yol ışığı kadar basit armatürler, 100 ceviz ağacını aydınlatmaya yönelik yüksek yoğunluklu metal halide lambalara sahip büyük projektörlere kadar hepsi mevcuttur.

Yeni nesil yüksek enerji tasarrufu sağlayan LED ışıklar, hemen hemen her şeyi yapabilir kılmaktadır ve tasarımcıların hayal edebileceği hemen hemen her uygulamada kullanılmak üzere kurulabilecekleri kadar hızlı bir şekilde geliştirilmektedir. Peyzaj aydınlatması artık sadece bir ev veya ticari mülkün sadece işlevsel bir bileşeni değildir.

Dış aydınlatma sadece %20’lik bir algılanan değer artışı eklemekle kalmaz, aynı zamanda eğlence ve rahatlama için dış mekan alanlarının uzun süreli kullanımında ev sahibine gerçek değer katar. Tüketiciler, dış aydınlatmayı mülk için malzeme, renk ve manzara seçimi kadar önemli bir özellik olarak düşünmeye başladıkça sektör büyümeye devam ediyor. Mülk sahipleri, mekanlarını kişiselleştirmeye çalışırken, sayısız seçeneği ile peyzaj aydınlatması, benzersiz ve güzel uygulamaların üzerine düşünülmesi gereken bir başka seçenek haline geldi.

Tüm ürünlerimiz için www.mutel.com.tr adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir
DEVAMINI OKU

UV Lamba Nedir ve Ne İşe Yarar?

UV lamba, ultraviyole ışınları yayan, alçak basınçlı cıvalı lambayı barındıran bir cihazdır. Düşük basınçlı uv lambaları, ultraviyole ışın…