Acil Aydınlatma Armatürü Nedir ve Ne İşe Yarar?

Acil aydınlatma armatürü, kullanıldığı alanlarda olası bir elektrik kesintisinde veya doğabilecek arızalarda devreye girip yeterli miktarda ışıklandırmayı sağlayan ürünlerdir.

Acil aydınlatma armatürü, kullanıldığı alanlarda olası bir elektrik kesintisinde veya doğabilecek arızalarda devreye girip yeterli miktarda ışıklandırmayı sağlayan ürünlerdir. Acil durumlarda gereksinimi doğan ışıklandırmayı sağlayıp gerekli çıkışlara yönlendirerek ortamdaki insanları olası tehlikelerden korumayı amaçlar.

Acil aydınlatma armatürü nedir?

Yukarıdaki paragraftan da anlaşılacağı gibi acil aydınlatma armatürü özellikle çalışma alanları veya insan kalabalığının oluşabileceği alanlarda olası bir kazada gerekli elektriği sağlayarak doğabilecek zararları engellemeye yarayan cihazdır. Acil yönlendirme armatürleri olarak da isimlendirilen bu cihazlar acil bir durumun yaşandığı alandan ivedilikle ayrılmayı gerektiren durumlarda en çok ihtiyaç duyulan ürünlerin başında gelir. Acil aydınlatma ve yönlendirme ürünlerine yapılacak küçük bir yatırım, ilerleyen dönemlerde sizleri felaketlerden koruyarak yatırımınızın karşılığını kat ve kat verebilir.

Acil aydınlatma ve yönlendirme armatürleri çeşitleri nelerdir?

Acil aydınlatma ve yönlendirme armatürleri ortak bir amaca hizmet etse de kendi içinde çeşitleri ve görevleri bakımından ikiye ayrılan bir ürün kategorisidir.

  • Sürekli Devrede Olan Acil Aydınlatma Armatürleri: Bu acil aydınlatma çeşidi, sürekli bir kaynaktan güç alır ve devamlı enerji sağlar. Olası bir elektrik kesintisinde ise bünyesinde bulunan pil yardımıyla kendini acil durum moduna alır.
  • Sürekli Devrede Olmayan Acil Aydınlatma Armatürleri: Bu kategorideki ürünlerde ise sadece acil aydınlatma yönergesine sahip kaynak, sadece elektrik kesintisinde devreye girer. Elektrik kesintisi sona erdiğinde ise bir sonraki kesintide tekrardan devreye girebilmek için bataryasını şarj moduna geçer.

Acil aydınlatma armatür modelleri ve fiyatları?

Acil durumların gelişen dünya teknolojisiyle kontrol altına alınıp kayıpların en aza indirgeme isteğiyle birlikte acil aydınlatma armatür modellerinin sayısı da artmıştır. Özellikle sektöründe lider markalardan biri olan Pelsan geniş ürün yelpazesiyle bu alandaki tüm ihtiyaçlara karşılık vermektedir.

Olası bir acil durumda mevcut alanı ışıklandıran ve kayıpları en aza indirip panik faktörünü ortadan kaldıran ürünlere acil aydınlatma spotu adı verilir. Buna ek olarak da yine oluşabilecek bir elektrik kesintisinde çıkış veya güvenli alanları işaret eden ürünlere ise acil durum yönlendirme armatürleri adı verilir. Bu ürünler genellikle üzerinde koşan bir insanın olduğu veya EXIT yazısının bulunduğu mini LED tabelalardır. Bu kategoride özellikle Pelsan Exit Armatür modelleri sıkça tercih edilmektedir. Son olarak ise ister elektrik kesintisinde isterse de sürekli olarak aydınlatma sağlayan ürünlere de LED’li ışıldak adı verilmektedir. Bunlara ek farklı tipte değişkenlik gösteren ihtiyaçlara hitap eden modelleri de inceleyebilirsiniz.

Aslında söz konusu ürünlere ‘sıradan bir ışık’ olarak değil de acil durumlarda en büyük yardımcı gözüyle bakıldığını düşünürsek, olabildiğince güven sağlayan markalar tercih edilmelidir. Pelsan gibi, yılların deneyimini inovatif gelişmelerle aynı potada eriten markaların sunduğu acil aydınlatma armatürü gibi pek çok ürünlere MUTEL’den en uygun fiyatlarla ulaşabilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir