Aydınlatma Ürünleri: Sık Kullanılan Alanların Dezenfektasyonu

Sık Kullanılan Alanların Dezenfeksiyonunu Tamamlayan Aydınlatma Ürünleri

Özellikle Post-Covid denilen süreçte sık kullanılan alanların hijyenini sağlayabilmek adına aydınlatma ürünleri oldukça önem kazanacak gibi duruyor. Tüm Dünya’yı etkisi altına alan Covid-19 Virüsünün etkileri şimdilik kontrol altına alınmış gibi görünse de insanoğlu yeni normale henüz tam olarak uyum sağlayabilmiş değil. Sürekli hijyen sağlama ve bu durumu hayatın bir parçası haline getirme alışkanlığı daha uzun yıllar sürecek gibi duruyor. Bu bilgiler ışığında sık kullanılan alanların hijyenini sağlayan ürünler de hiç olmadığı kadar tercih edilmektedir.

Alanları Dezenfekte Edebilen Aydınlatma Teknolojisi

Bu ürün yelpazesi küf, bakteri, maya ve mantar gibi mikroorganizmaları güvenli bir şekilde azaltmaya veya yok etmeye yarayan aydınlatma ürünleridir. Başka bir deyişle ortak kullanım alanlarında hava sterilizasyonu veya dezenfeksiyonunu sağlayan aydınlatma ürünleri olarak da tanımlanabilir. Bu ürün yelpazesine ait cihazların sık kullanılan alanlarda doğabilen virüs ve bakterilerin %99,9’unu yok ettiği yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır.

“Korona virüsü öldürebilir mi?” sorularının sıkça sorulduğu bir dönemden geçiliyor. Bu soruya net bir yanıt vermek mümkün değil zira tercih edilen markanın ürün modeline ait özelliklerine göz atmak gerekebilir. Ancak yine de söylemekte fayda var ki özellikle ultraviyole lamba veya uvc lamba olarak bilinen teknoloji korona virüs kalıntılarını kolaylıkla yok edebilir.

Sık Kullanılan alanların dezenfeksiyonunu tamamlayan aydınlatma ürünlerinin en çok tercih edildiği alanlar;

  • Hastaneler
  • Huzurevleri
  • Okullar
  • Spor Salonları
  • Restoranlar
  • Marketler
  • Perakende Mağazaları
  • Oteller
  • Ofisler
  • Umumi Tuvaletler
  • Toplu Taşımalar

…gibi insanların toplandığı tüm alanlarda kullanılan mikrop kırıcı lamba çeşitleri, ortam dezenfeksiyonu sağlamaktadırlar.

Aydınlatma sektöründe dezenfeksiyon sağlayan teknoloji; Ultraviyole

Uv-c aydınlatma teknolojileri, görünmez ışınlarla yüzeylerin hijyenini sağlayan uvc* (Ultraviolet C) teknolojisiyle donatılan ürünlerdir. UV-C Ofis armatürleri, UV-C Steril Armatürler, UV-C Bant Armatürleri, Taşınabilir UVC Armatürler ve UV-C Etanj Armatürler gibi modeller bu teknolojiye örnek gösterilen mikrop kırıcı armatürlerdir.

Buna ek olarak sektörün önde gelen aydınlatma markaları, virüsleri ve bakterileri etkisiz hale getirmek ve yüzeylerdeki patojenleri azaltmak için farklı ışın dalga boyları tercih ediyorlar. Bu farklı ışın dalga boyları arasında 405 Nanometre veya 222 Nanometre gibi teknolojiler de mevcuttur.

Dezenfekte edebilen aydınlatma ürünleri tercihi, bakımı ve filtre değişimleri gerçekleştiği vakit güvenle tercih edilebilir. Bu ürünleri satın almadan önce güvenilir bir marka tercihi yapmak sağlığınız açısından da oldukça önemlidir. Aynı zamanda U-VC veya farklı tipte bir aydınlatma ürününü tercih etmeden önce de iyice araştırma yapmalı. Satın alınacak olan markadan, ürünle ilgili detaylı bilgiler öğrenilmelidir.

* Ultraviyole veya Morötesi ışınım da denen bu teknoloji, dalga boyu 100 ile 400 nm arasındaki ışına denir. Gözümüz, 400 ile 700 nm dalga boyları arasına duyarlıdır ve bunun dışındaki ışınımı algılayamaz.

Ürünlerimiz incelemek için burayı tıklayınız.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir
DEVAMINI OKU

UV Lamba Nedir ve Ne İşe Yarar?

UV lamba, ultraviyole ışınları yayan, alçak basınçlı cıvalı lambayı barındıran bir cihazdır. Düşük basınçlı uv lambaları, ultraviyole ışın…