Aydınlatma Tasarımcıları Hakkında

MUTEL, aydınlatma tasarımcıları için projelerinin hayata – uygulamaya geçmesi aşamasında ihtiyaç duyacakları her türde aydınlatma ürünleri ve sarf malzemelerinin tedariğinde en ideal çözüm ortağıdır.

Aydınlatma Tasarımcıları – Aydınlatma Tasarımı uzmanları, aydınlatmayla ilgili her şey hakkında çok tutkulu konuşma biçimleriyle ünlüdür. Özellikle mimarinin herhangi bir alanını gösterecek güzel ama işlevsel aydınlatma düzenleri oluşturmaya odaklanmışlardır.

Ortam ayarından endüstriyel aydınlatma şemalarına kadar, ışık düzeni tasarımı, herhangi bir iç tasarım projesi için gerekli olan bir sanat biçimidir. Gerçekten de bir İç Mimarsanız, projeleriniz için iç veya dış aydınlatma üretebilecek en az bir iyi, saygın Aydınlatma Danışmanı tanımalısınız. Standart bir Elektrikçi bu tür bir işi yapabilmek için gerekli becerilere sahip değildir, ancak Aydınlatma Tasarımı profesyonelinin elektrik bilgisine sahip olması veya daha da iyisi tam sertifikalı bir Elektrik Mühendisi olması gerekir. Bu nedenle, Aydınlatma Tasarımı projesinin uygulama aşaması için çok pratik beceriler kadar, gereksinimlerin ve fikirlerin tasarım aşaması için yaratıcı tasarım becerileri de gerekli becerilerdir.

Renk ışıkla da mümkündür ve doğru türde ve miktarda aydınlatmanın gerçekten bir odayı tam potansiyeliyle göstermesi mantıklıdır. Aydınlatma kullanılarak farklı ruh halleri oluşturulabilir. Farklı efektler üretilebilir. Farklı açıların kullanılması, ışığın katmanlanması ve farklı ışık renklerinin kullanılması gibi birçok faktör harika bir aydınlatma düzeni oluşturur. Bu nedenle, çok sayıda farklı aydınlatma efekti elde edilebilir.

Hangi türde ve yoğunlukta aydınlatma kullanılacağının seçimi, aydınlatma profesyonelinin uzmanlığına, bilgisine ve deneyimine bağlıdır. Aydınlatılacak alanın özel gereksinimlerine göre aydınlatma düzenine, ışık tipine ve açılarına karar verecektir. Bu hususlar, mekanın kullanımını, yaratılacak belirli ortam havasını, oda içindeki mobilya ve diğer nesnelerin yerleşimini, oturma pozisyonlarını ve iç mekanlarda mevcut olan doğal ışığı içerebilir. Gelecekteki ölçeklenebilirlik de dikkate alınmalıdır. Örneğin, bir ofiste şu anda yalnızca iki masası varsa, ancak yılda on masaya çıkma ihtimali – potansiyeli var ise, bu durum mevcut aydınlatma tasarımını nasıl etkileyebilir?

MUTEL, aydınlatma tasarımcıları için projelerinin hayata – uygulamaya geçmesi aşamasında ihtiyaç duyacakları her türde aydınlatma ürünleri ve sarf malzemelerinin tedariğinde en ideal çözüm ortağıdır.

www.mutel.com.tr web sitemiz üzerinden ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir
DEVAMINI OKU

UV Lamba Nedir ve Ne İşe Yarar?

UV lamba, ultraviyole ışınları yayan, alçak basınçlı cıvalı lambayı barındıran bir cihazdır. Düşük basınçlı uv lambaları, ultraviyole ışın…