Sokak ve Endüstriyel Aydınlatma Teknolojisini 21. Yüzyıla Taşımak

Yeni Nesil Aydınlatma, Titreşimsiz Aydınlatma ve Soğuk Işık Muhafazaları başlıkları odağında sokak ve endüstriyel aydınlatma teknolojilerine dair ileri okuma notları.

Enerji krizi dünyanın çoğu ülkesini vurduğundan, halka sokak aydınlatması sağlamak, gelirin bir kısmını ve aynı zamanda onları aydınlatmak için gereken fosil yakıtları tüketebilir. Eski ve geleneksel sokak aydınlatma armatürlerinin kullanımı, verimsiz oldukları ve çok fazla ısı ürettikleri için pek yardımcı olmuyor. Bu ısı, artan enerji maliyetlerinin yanı sıra fosil yakıtların tükenmesine yol açan boşa harcanan enerjidir. Neyse ki, piyasada mevcut olan ve daha az güç tüketirken daha iyi ışık veren daha yeni ve daha fazla enerji tasarruflu aydınlatma armatürleri ve ampuller var.

Yeni Nesil Aydınlatma

Dünyanın birçok yerinde kullanılan ve yerini yavaş yavaş sodyum buharlı lambalara bırakan sokak aydınlatmasının en yaygın şekli olan cıvalı lambalardır. Bununla birlikte, güç üretmek için pahalı ham petrol ithalatını azaltmak amacıyla, Çin dahil giderek daha fazla ülke, eski tarz lambalarını yavaş yavaş daha yeni LED ışıklarla değiştiriyor. Yedek olarak en yaygın olarak kullanılan aydınlatma armatürü, özellikle düşük enerji tüketimi ve sağladığı parlak ışık nedeniyle dünyanın birçok ülkesinde çıkış yapan LED projektör armatürüdür. En yeni nesil LED ampullerin, eskiden güç tüketiminde büyük bir kayıp olan herhangi bir ısı israfı olmadan enerjiyi ışığa dönüştürmede çok başarılı olduğu bulunmuştur.

Titreşimsiz Aydınlatma

Bir perspektife koymak gerekirse, 10 watt’lık bir LED ampulden ışık olarak yayılan enerji, 60 watt’lık bir akkor ampulün lümen eşdeğeridir. Ek olarak, çok daha uzun süre dayanırlar ve uzun vadede size çok para kazandırırlar. Bu LED ışıklar, fabrikalarda, endüstrilerde ve güvenliğin çok önemli olduğu yerlerde çok popüler hale geldi; fabrika zeminlerinde olduğu gibi genel aydınlatma için de kullanılabilirler. Özellikle endüstrinin birçok alanında çok popüler olan bir aydınlatma armatürü modeli LED High Bay aydınlatma armatürüdür; bu bağlantı parçası, geniş alanları aydınlatmak için genellikle yüksek bir konuma, tipik olarak yaklaşık 25 fit yüksekliğe yerleştirilir. Bu LED aydınlatma armatürleri, odaklanmayan çok güçlü bir dağınık ışık sağlar; sağlanan ışık, genellikle floresan ışıklarla ilişkili herhangi bir parlama veya titremeye sahip değildir.

Soğuk Işık Muhafazaları

LED ışıklar, floresan ışıkların kullandığı enerjinin yaklaşık dörtte birini tüketir. Ancak watt başına yaklaşık 120 lümen yayar, bu da onu mükemmel ve verimli bir ışık kaynağı yapar. Enerji beslemesinin ani dalgalanmalarla düzensiz olduğu yerlerde, armatürlerin birçoğunda dahili dalgalanma / termal koruyucular bulunur. LED ışıkların mükemmel çözüm olduğunun bir örneğidir. LED ışıkların ısınması biraz zaman alır, ancak herhangi bir titremeye neden olmadan parlak ışık yayarlar. Buna ek olarak serin kalma avantajı da sağlarlar. LED aydınlatma, genellikle alüminyumdan yapılmış özel bir ışık muhafazası ile sağlanır. Bu, LED’leri herhangi bir bakım gerektirmeden uzun süre çalışabilecekleri sokaklarda kurulum için mükemmel bir çözüm haline getirir.

MUTEL, en iyi led projektör armatürü, LEDli yüksek tavan armatürü ve ışık muhafazası vb. gibi ürün tedarik hizmetlerinde, 10 yıldan fazla deneyime sahip elektrik ve aydınlatma toptancısıdır. Sokak ve Endüstriyel Aydınlatma ürünleri hakkında daha fazla bilgi için lütfen burayı tıklayın.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir
EX-PROOF Armatür Nedir
DEVAMINI OKU

Ex-Proof Armatür Nedir?

Ex-Proof Armatür konusuna giriş yapmadan önce bu ürünlere olan ihtiyacın nasıl meydana geldiğine bakmak gerekiyor. 21. Yüzyılda gelişen…